ул. Академик Стефан Младенов 1, блок 31,
София,
България
23.3494701
42.6557314
UserLikes
Име: БЪЛГАРСКИ ПОЩИ
Адрес: София, ул. Академик Стефан Младенов 1, блок 31,
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.bgpost.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Пощи
Дейност:

Пощенски услути

Ключови думи: поща, пощи, български пощи, писмо, писма

Финансови услуги

Парично-преводна дейност е услугата, чрез която физически и юридически лица могат да превеждат суми на получатели в брой или по банкова сметка с:

* Пощенски и телеграфни записи
* Вносни бележки

Вътрешните пощенски и телеграфни записи се подават (приемат) и изплащат във всички пощенски станции.
С вносните бележки се превеждат суми от физически или юридически лица по собствените им банкови сметки на територията на обслужващата ги пощенска станция.
Размерът на сумата на подадените записи и вносни бележки е регламентирана в “Цени на универсални услуги и цени на пощенски услуги, предоставяни от “Български пощи” ЕАД.

* Пощенски запис – максимален размер 3000 лв.
* Телеграфен запис – максимален размер 3000 лв.
* Превод на суми с вносни бележки – няма ограничения

Подателите на пощенски записи, при желание от тяхна страна, могат да ползват и допълнителни услуги:

* Известие за доставяне (изплащане)
* До поискване
* Съобщение на подателя

Подателите на телеграфни записи, при желание от тяхна страна, могат да ползват и допълнителни услуги:

* Съобщение на подателя , записано в преводната телеграма

За всеки превод с пощенски и телеграфни записи и вносни бележки се издава разписка или данъчна фактура.
“Български пощи” ЕАД предлага и реализира услуги по парично-преводната дейност за селищата на територията на Република България и не осъществява парични преводи за чужбина.
Изплащане на вътрешни пощенски и телеграфни записи – извършва се съгласно изискванията на “Инструкцията за организация на работата в пощенските съобщения”.
Начин на изплащане

* Получателите се уведомяват задължително, с покана на адрес, за постъпил на тяхно име пощенски или телеграфен запис в пощенската станция
* Изплащането на вътрешни пощенски и телеграфни записи на получателите се извършва при представяне на документ за самоличност (лична карта)

Място на получаване:

* На гише в пощенската станция
* На адреса на получателя

Сумите от пощенски записи за безкасов превод и вносните бележки се превеждат по сметката на получателя (титуляра), чрез съответния банков клон.
Получателят на запис по сметка или вносна бележка получава от обслужващия банков клон Потвърдително за преведената сума.
Международните входящи пощенски записи са приети в друга страна и се получават за изплащане в Република България.
Размерът на сумата на входящите международни пощенски записи е в зависимост от договореността между страната подател и Република България.

Изплащането на входящите международни пощенски записи се извършва:

* В български лева - на гише в пощенската станция
* Във валута - в търговска банка - по открита сметка на получателя

Международните входящи пощенски, според изискванията на подателя, могат да бъдат с допълнителни услуги:

* Известие за изплащане
* До поискване
„Български пощи” ЕАД предоставя на своите клиенти възможност за лесен и бърз начин за получаване на кешови международни парични трансфери.

Български пощи работи с пощенски и финансови институции от Европа, Азия и Южна Америка. Нашите клиенти могат да получат парични преводи от страните, с които Български пощи има споразумение.

Български пощи предоставя на своите клиенти и възможност да получат парични преводи изпратени чрез системата CONTACT. Страните от които могат да бъдат наредени паричните преводи чрез CONTACT-SYSTEM са следните:

Русия и всички бивши републики на ССР, Австралия, Белгия, Великобритания, Виетнам, Германия, Гърция, Дания, Израел, Иран, Испания, Италия, Канада, Монголия, Полша, Пуерто Рико, Румъния, САЩ, Франция, Холандия, Швеция и Швейцария. Допълнителна информация за офисите от които могат да бъдат изпратени преводите може да бъде получена на адрес http://www.contact-sys.com/eng/index.phtml

Международните парични преводи могат да бъдат получени в национална валута във всички пощенски офиси на Български пощи, без такси за получателя или да бъдат преведени по банкова сметка на получателя в национална или чуждестранна валута.






 
Открийте ни в Google+